Sfeer proeven in Bretagne

24 t/m 26 juni
La Colle sur Loup
Camping “Les Pinedes” ( ASCI)
GPS: 43˚ 40’55 “ N 07˚04’58” O
Aankomst Km : 20336
Kosten: € 14,-

We eindigen vandaag de reis uit Italië ergens in een dorpje even voorbij Nice aan de Cote ‘d Azur. De camping is aangesloten bij ASCI en tot 30 juni kunnen we hier nog terecht voor het laagseizoen tarief. We blijven er lekker drie nachten om even bij te komen van de Cinque Terre en ook om weer wat huishoudelijke zaken zoals wasjes doen etc. uit te kunnen voeren. Het weer is schitterend nog steeds en het zwembad is hier ook niet verkeerd. Lekker luieren dus. Het is zondag en iedere zondagavond is er een welkomstborrel bij het zwembad die wordt aangeboden door de beheerders. Erg leuk en vooral erg lekker ! We hadden de gedachte, om langs de Loire een route te gaan rijden en dan wat kastelen te gaan bezichtigen, maar we komen tot de ontdekking, dat Bretagne hier nog zo’n 1300 km vandaan is. Als wij daar dus nog iets willen zien en op tijd willen zijn voor de festivals in Pont ’l Abbé en Quimper zullen we dat een volgende reis maar moeten doen.

27 juni
St. Victor sur Loire
GPS : 45˚26’55 “ N 04˚”15’21”W
Aankomst : 20824
Serviceplaats gratis

We hebben vandaag een behoorlijk stuk gereden en eindigen op een prachtige camperplaats bij een jachthaven langs de Loire. Van het thuisfront hadden we al gehoord dat het weer boven Lyon slecht was en onderweg merkten we al dat we daar aardig in de buurt gingen komen. Even wennen hoor, na al die tijd stralend warm weer nu weer zo’n 10˚ minder en zo nu en dan regen. Er is hier verder niet veel te beleven, maar dat is voor een overnachtingsplaats ook niet zo erg. Morgen weer verder

28 juni
Bourges
GPS: 47˚04’33” N 02˚23’56” W
Aankomst: 21148
Serviceplaats gratis

We zijn redelijk vroeg gaan rijden en komen dus vroeg in de middag aan in Bourges. We rijden eerst naar een plek die alleen maar een serviceplaats blijkt te zijn. Dat hadden we dus niet goed gelezen. De parkeerstrook die wel als camperplaats is aangewezen is daarna ook niet zo moeilijk te vinden en als we daar aankomen………………..ja hoor we hebben weer eens een kermis vlak boven ons hoofd en een groot deel van de camperplaats en is ingenomen door de kermisexploitanten. Dat beleven we geloof ik iedere grote(re) reis wel minstens één keer.

We gaan Bourges maar eens verkennen. Het is een mooie stad met ook weer een heel grote en mooie kathedraal. Een leuke stad om zo een middagje rond te dwalen. Als we over de kermis weer terug lopen naar de camper kom ik op de gedachte om daar straks bij een eettentje lekker een portie Kebab met sla te halen. Dat is dus de slechtste maaltijd van de vakantie tot nu toe geworden.

29 en 30 juni
Nantes
Rue du Petit Port 21 ( camping municipal)
GPS : 47˚14’33” N 01˚33’33” W
Aankomst Km : 21510
Kosten € 19,- all in

We komen vandaag al weer aardig in de buurt van Bretagne al is Nantes dat (tegenwoordig) nog net niet. Na op de peripherique de afslag Noord genomen te hebben, kun je de borden camping Petit Port volgen en ben je er zo. De camping is zijn prijs zeker waard. Grote plaatsen met alle voorzieningen, de tramhalte naar het centrum voor de deur en een receptie waar je je baguette voor de volgende dag kunt bestellen en voor € 4,- een 24 uurs-kaart voor 4 personen voor het openbaar vervoer kunt kopen. Ook vandaag zijn we lekker vroeg aangekomen en kunnen dus nog naar het centrum. Nantes is een grote stad met een heel gezellig centrum waar heel centraal de grote kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne staan. Vandaag beperken wij ons tot wat verkenningen en een goed glas Muscadet op een terras om morgen het kasteel en het museum daar verder te gaan bezoeken.

30 juni
We starten vandaag op de zaterdagmarkt en kopen in de markthal een paar lekkere salamiworstjes met fromage etc. Dan door naar het kasteel waar juist vandaag een tentoonstelling is geopend over Anne van Bretagne. Die was behalve de dochter van de Hertog van Bretagne ook 2x koningin van Frankrijk en dat allemaal in de korte periode van 1491 tot 1515. Toen we kaartjes gingen kopen vroeg Marian aan de aardige dame bij de informatie of Nantes nou wel of niet bij Bretagne hoorde. Oefffffffffff dat was een pijnlijke blijkbaar. Officieel hoort Nantes tegenwoordig in het Departement Pays de Loire, maar gevoelsmatig zo begrijpen we, voelen velen zich wel degelijk nog Breton. De tentoonstelling was erg mooi gemaakt en zeer informatief. Daarna eerst maar even een heerlijke galette en een fles cider wegwerken als lunch voor we het museumdeel van het kasteel gaan bekijken. Als we ook dat hebben gedaan zijn we zo langzamerhand volledig versleten en gaan we na een drankje op een terras weer naar ons campertje toe.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie