1 en 2 juli
Carnac
GPS: 47˚35’0” N 03˚04’57” W
Aankomst km: 21671
Servicezuil, water € 2,-

We starten vandaag richting Vannes waar volgens de informatie een camperplaats zou zijn. Als we daar op de juiste coördinaten aankomen, zijn er allerlei wegen opgebroken en verder grote lege parkeerplaatsen bij supermarkten en bioscopen die niet de indruk geven dat hier een camperplaats is. Dan maar gewoon naar het centrum waar we bij de haven parkeren. Je mag hier volgens de bordjes wel parkeren maar niet overnachten. Vannes heeft in het centrum een paar leuke straatjes met veel vakwerkhuizen en ook hier weer een prachtige kathedraal. Leuk om even te zien allemaal. Na een paar uur gaan we door naar Aury, dat volgens de boekjes ook heel mooi moet zijn, maar wij zijn er snel klaar. Dan uiteindelijk maar door naar Carnac dat voor morgen in onze planning was opgenomen. Op de weg er naar toe komen we al langs de megalithvelden. De camperplaats daar is achter de Gendarmerie en is makkelijk te vinden. Het is er wel druk met vrijwel alleen maar Franse campers. Op onze wandeling door het dorp komen we een leuke crêperie tegen in een heel oud pandje. Daar gaan we vanavond eten besluiten we. Het is een besluit waar we geen spijt van hebben. De galettes en crêpes zijn geweldig en de cidre….mmmmmmmmmmmm

2 juli
We gaan op onze fietsjes eerst maar naar de VVV voor een kaartje van de omgeving. Dan weten we in ieder geval hoe we het best kunnen fietsen. Als we op het plein aankomen zien we dat de kerk nu open is. Die gaan we eerst maar even bekijken. Het is een oude typisch Bretonse kerk met een prachtig beschilderd houten plafond. Het is wat donker in de kerk zodat je haast geen foto’s kan maken, maar een meneer in de kerk maakt ons er op attent dat je in een automaat aan de wand een euro kunt doen en dan is het plafond en het altaar 6 minuten lang helemaal verlicht. WOW!! Dat levert mooie plaatjes op. Dan weer door naar de Menhirs. Het is niet ver fietsen naar het informatiecentrum dat vlak naast het grote Menhir veld ligt. We nemen het boemeltreintje voor een rondtoer van 50 minuten dan zien we in een keer de meest interessante dingen. Het is best indrukwekkend, er is o.a. een veld van meer dan en kilometer lang waar de menhirs 11 rijen breed staan. Teruggekomen gaan we nog even in het informatiecentrum kijken waar we een DVD met muziek CD zien van een Bretonse dansgroep die ons wel aanspreekt. Die kopen we uiteraard. Hebben we ook nog wat dans te zien in de camper. Een beetje warmdraaien voor de komende festivals …………

3 juli Pont Aven
Parking Bell Air
GPS: 47˚51’24” N 03˚45’05” W
Aankomst km: 21755
Geen voorzieningen

Het is de bedoeling vandaag naar Quimperle te gaan. Daar zijn we rond de middag en als we bij de camperplaats aankomen zie ik dat wij daar vorig jaar ook zijn geweest. Toen was het erg vol en zijn we doorgereden. Nu staan er maar twee campers waarvan er een heel oud is en bewoond wordt door een jongeman die daar een labrador met 8 puppies heeft. We hebben de indruk dat hij daar staat om ze te verkopen. Eerst maar de stad in. Het oude centrum is wel aardig maar niet erg groot. We zijn er dan ook redelijk snel uitgekeken. De dames van de plaatselijke VVV helpen ons wel aan een programma voor het festival van Quimper. We gaan nog even de kerk in de bovenstad bekijken maar het weer wordt snel slechter en het gaat regenen. Terug bij de camper staat er weer een ander stel met hondjes en we vinden het hier eigenlijk maar niks. Het is nog redelijk vroeg in de middag en we gaan door naar Pont Aven. Dat blijkt een behoorlijk toeristisch gebeuren te zijn. Wel erg gezellig. Het barst er van de galerieën want ooit, in een ver verleden heeft Geaugin er ooit een periode gewoond en gewerkt en daar pikken vele eigentijdse schilders nog een graantje van mee. Geaugin is er vast niet rijk van geworden in zijn tijd.

4 juli Concarneau
Avenue de la Gare
GPS : 47˚52’40” N 03˚55’13” W
Aankomst km : 21775

We gaan door naar Concarneau en maken even een tussenstop in Tregunc waar op donderdagmorgen markt is. We hebben mazzel want er is net nog een plekje op een van de twee gereserveerde camperplaatsen. Op de markt kopen verse groenten en vlees zodat we weer even een paar dagen vooruit kunnen. Ook hier kunnen we het niet laten om even het oude Bretonse kerkje in te lopen. Ze hebben allemaal een indrukwekkende eenvoud. Dan door naar een plaats die we op campersite hebben gevonden. Helaas is de situatie daar veranderd en heeft de parkeerplaats een hoogtebalk gekregen. We hebben ons daar aardig vast gereden en moeten achteruit de straat uit om weer weg te kunnen. Dan maar naar de officiële camperplaats bij het oude station. Het is er behoorlijk vol met vrijwel alleen maar Franse campers. Reislustig volkje hoor ! Er gaat een gratis pendelbus daarvandaan naar het centrum de hele dag door tot 19.00 uur. Prima geregeld. Het oude centrum is gelegen op een eiland waar je via een brug naar toe loopt. Het is erg toeristisch maar wel leuk en er zijn erg veel mooie dingen te zien. In een van die oude winkeltjes kopen we een “Kouign Amann” , een Bretonse taart met veel boter, suiker en bladerdeeg ( en soms ook met vruchten!) . Als we er ’s avonds een stuk van nemen bij de koffie zijn we gelijk verloren hiervoor…………yammie yammie.

5 juli
Plovenez Porzay
Rue des Eglantines
GPS: 48˚07’29” N 04˚13’28” W
Aankomst Km : 21905

Het regent al als wij wakker worden en het ziet er niet naar uit dat het een kort buitje is, zoals we de afgelopen dagen vaak hebben gehad. We gaan eerst naar Plouhinec, want volgens de informatie die we hebben zijn daar twee camperplaatsen. Een is bij een camperhandelaar en de ander bij een supermarkt die ook camperartikelen verkoopt. Aangezien we op zoek zijn naar een mogelijkheid om een van de gasflessen te wisselen of te vullen, lijkt dit en mogelijkheid. Als we het dorp inrijden kunnen we de camperhandelaar niet vinden en de supermarkt is een heel grote “Champion” supermarkt waar we heerlijk boodschappen kunnen doen, maar camperartikelen ho maar. Het bijbehorende pompstation heeft wel gasflessen, maar niet die wij moeten hebben. Navraag bij de VVV leert dat de genoemde camperhandelaar al vier jaar niet meer bestaat. Dat moet dus gecorrigeerd worden op campercontact !. We zitten vlak bij de Atlantische Oceaan en dat is te merken. Er hangt een grauwe natte mist over de wegen en het is heel somber zo. We gaan met een korte tussenstop in Audièrne door naar Pointe du Raz, het uiterst westelijke puntje bij de oceaan. Leuk om zo even te doen, maar door de mist is er niet veel te zien en het is er behoorlijk nat en koud. Dan door naar ons eindpunt voor vandaag Plovenez Porzay. Een rustig klein dorpje met een schitterende camperplaats .

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie