Zaterdag 26 mei t/m dinsdag 29 mei
Bedoin
GPS 44.1235 N 05.1793 O
Aankomst 18213

Als we ’s morgens wakker worden is de Mont Ventoux verscholen achter de wolken en is het wat somber. Ik ga eerst even een broodje halen en dan gaan we het stadje even door om wat foto’s te maken. Malaucene is een mooi oud plaatsje met een heel mooi panorama site boven het dorp. Het is in het plaatsje zelf een komen en gaan van wielrenners die allemaal de Mont Ventoux willen rijden. Best een leuk sfeertje daar. ‘s Middag gaan we via de Colle de Madeleine naar Bédoin waar we het pinksterweekend gaan doorbrengen bij een vriendin van ons die daar op een camping staat. Het weer is niet geweldig, maar dat zal de pret niet drukken. Als we aankomen op Bélézy bellen we even naar Thea en komt zij naar de receptie. Na de gebruikelijke administratieve toestanden op een camping kunnen wij naar onze plek die vlak achter Thea en Jack is. Hij is niet zo groot en het is even goed manouvreren voor de camper staat. Het is leuk om zo ver in Zuid Frankrijk even een paar dagen langs te gaan bij bekenden. Zij hebben er op gerekend dat we bij hun eten vanavond en wij maken daar natuurlijk graag gebruik van.

Zondag 27 mei.
Heerlijk dat je in Frankrijk alle dagen ’s morgens een verse baguette kan halen. Ook op Bélézy is dat het geval en het maakt het ontbijt iedere morgen weer een feest. In de middag maken we een flinke wandeling in de omgeving en ’s avond kook ik voor het hele gezelschap.

Maandag 28 mei.
Het is tweede pinksterdag maar daar doen ze hier niet aan. We kunnen gewoon naar de markt in Bédoin en dat doen we dan ook. Via een redelijk klimmend en dalend pad gaan we naar het stadje en komen daar terecht op een zeer grote en vooral buitengewoon gezellige goed gesorteerde markt. Ergens midden in het gebeuren staat een Roemeens zigeunerorkest lekker te spelen en als het aan Marian en mij ligt blijven we daar uren naar luisteren. Dat gaat natuurlijk niet want de markt stopt om 1 uur en we moeten nog wat boodschappen doen. Een grote bos knoflook bijvoorbeeld staat hoog op het lijstje. Vorig jaar heeft Thea die hiervandaan voor ons meegebracht en nu we er zelf zijn gaat dat natuurlijk in de camper mee. Net als we zo ongeveer klaar zijn op de markt begint het behoorlijk te betrekken en als we terugzijn barst het los. Als we weer terug zijn ga ik tussen de buien door het eerste deel van ons reisverslag maar even op het net zetten. Ik heb daarvoor een toegangscode en password bij de receptie gekocht en kan naar hartelust internetten. ’s Avonds gaan we met z’n vieren in het restaurant lekker uit eten. Het weer is inmiddels behoorlijk afgekoeld en in de camper zijn de dekbedjes zeer welkom.

Dinsdag 29 mei
Ik hoor zo rond een uur of vier ’s nachts de wind behoorlijk aantrekken en na alle verhalen die ik hier gehoord heb over de mistral neem ik geen risico en ga mijn lekkere warme bed uit om de luifel in te draaien. We hebben besloten nog en dagje hier te blijven en pas morgen verder te trekken. ’s Morgens gaan we met Thea mee naar het zingen en zowaar………….de zon komt aardig door en we kunnen in de middag lekker naar het zwembad en gaan zonnen. Toch nog een beetje kleur opgedaan hier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Woensdag 30 mei
Cavalière
GPS. 06.4265 O 43.1517 N
Aankomst Km 18450
Kosten : € 10,-

We nemen na het ontbijt van onze vrienden op Bélézy afscheid en gaan richting Côte d’Azur. Aangezien we zo veel mogelijk de tolwegen mijden, rijden we weer een prachtige route door dorpjes en doen er uiteraard daardoor wel wat langer over om in Cavalière te komen maar dat is het dik waard. In Cavalière aangekomen is de camperplaats midden in het dorp van Le Lavandou uit gezien aan de linkerkant. Omdat het onbekend gebied voor ons was reden we natuurlijk de ingang van de parkeerplaats voorbij en moesten een eind verder buiten het dorp keren om er te komen. De camperplaats is vlak langs de weg en bij het strand en heeft diverse niveau’s waar je de camper kunt parkeren. Vlak naast de camperplaats is een enorme potterie waar Marian acuut de kriebels kreeg en de hele tent daar wel zou willen leegkopen. We hebben het maar niet gedaan en gaan eerst maar eens nadenken wat echt in aanmerking komt. Links en rechts hebben we Nederlandse camperburen waar we gezellig even een praatje mee maken en een glaasje mee drinken.

 
Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie