Sfeer proeven in Italie

Donderdag 31 mei
Borgheto San Spirito
Via Tevere
GPS : 08.2383 O 44.1152 N
Kosten: € 12,-

s Morgens gaan we voor we vertrekken nog even bij de potterie langs en kopen daar een gebaksschaal met een zeer Provençaalse decoratie. Het is wel even puzzelen om hem zo op te bergen dat er redelijke kans is dat hij heel Nederland gaat halen. Dan gaan we na het legen van alles wat weer geleegd moet worden op weg naar Italië. We hebben vandaag ongeveer 250 km te gaan en ons doel is Borgheto San Spirito in Liguria. Als we getankt hebben in St. Raphaël begint het te regenen en dat wil verder niet erg meer ophouden. Het schiet vandaag niet echt op en ‘s middag om half drie zijn we bij Nice en hebben dus niet meer dan 100 km gereden. We besluiten dus om verder toch maar de Péage te pakken anders halen we ons doel voor vandaag zeker niet. Dat gaat goed tot achter San Remo en dan ja hoor……………… in een tunnel van 2 km komen we stil te staan door een ongeluk dat iets verderop gebeurd is en staan we ruim een uur vast. Schiet dus lekker op, zo’n tolweg. We komen al met al zo rond een uur of zes aan in Borgheto en vinden redelijk snel de camperplaats. Die is bewaakt en zeer ruim. Er staan alleen maar Italiaanse campers die hier voor het strand zijn gekomen. Voorlopig is het nog steeds erg somber en regenachtig. We maken na het eten nog even een avondwandelingetje door het dorp en gaan dan onze route voor morgen doornemen.

Vrijdag 1 juni
Lucca
Camperplaats “Il Serchio”
Via Tiro A Segno
GPS: 10.2502 O 43.8816 N
Aankomst Km: 18931
Kosten € 15,-

We besluiten vandaag maar even door te gaan over de tolweg om niet te laat in Viareggio aan te komen. Het is op de autostrada weer een en al tunnels net als gisteren en ja hoor……het kan niet missen, we staan weer ergens een half uur stil in een tunnel. Gaat lekker zo !!!!!!

Als we zo rond de middag aankomen in Viareggio blijkt de camperplaats die wordt aangegeven helemaal opgebroken te zijn en staan er allerlei campers op een parkeerplaats daar niet zo ver vandaan. Een heel mooie nieuwe parkeerplaats, maar wel zonder enige voorziening voor een camper en totaal onbeschut voor de zon. Ik heb er geen echt lekker gevoel bij en ben ook tot de ontdekking gekomen dat Lucca maar 25 km verder is. We gaan eerst maar even boodschappen doen bij een grote Pennymarkt die hier bij de parking is en dan door naar Lucca. Via een schitterende vol met haarspeldbochten zittende bergweg komen we in Lucca waar de GPS ons soepel naar de camperplaats brengt. Het is een van de mooiste die we tot nu toe zijn tegengekomen en hij is splinternieuw. Voor € 15,- per dag heb je hier de beschikking over alle voorzieningen die je maar kunt bedenken en de ligging is ongeveer 10 minuten fietsen van het oude centrum. Het is nog redelijk vroeg in de middag. Tijd zat dus om al die mooie dingen te gaan bekijken die in de reisgidsen vermeld staan. We zetten de fietsen op een pleintje en gaan verder aan de wandel. Het is geen doen om alles hier te beschrijven wat je aan oude cultuur kan beleven bij zo’n wandeling. De Duomo met al z’n zuilen is uiteraard een van de hoogtepunten, alhoewel hij van binnen vrij somber en strak is. Ook de Piazza Anfiteatro is een plein zoals je nooit verder zal zien en maakt veel indruk op ons. Inmiddels hebben we tussendoor bij een brasserie een lekker glaasje Spumanti gedronken en stijgt onze stemming met de minuut. We fotograferen en filmen er lustig op los om al dat moois ook voor het thuisfront in beeld te brengen. Na nog een half uurtje op een van de grote pleinen het dagelijkse stadsgebeuren in ons opgenomen te hebben vanachter een glaasje vino rosso is het inmiddels al een uur of half acht als we weer terug gaan naar de camper.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie