2006

Kerstmarkten in december


Camperplaats Aken-Burtscheid
Kosten € 10,- per nacht
Alle voorzieningen


We zijn vorig jaar ook al naar de kerstmarkt in Aken geweest en weten dus dat het erg druk is op de camperplaats. We gaan daarom ook vrijdagmorgen vroeg al weg zodat we voor de middag een plekje hebben. Dat is maar goed ook, want als wij terugkomen uit de stad is het inmiddels hartstikke vol.
De kerstmarkt en het centrum van Aken zijn in deze tijd altijd erg sfeervol en de we kunnen het natuurlijk niet laten om voor onszelf en een aantal vrienden de speciale gluhweinbekers van de Hexenhoff mee te nemen. Vrijdagmiddag is er nog wel door te komen, maar op zaterdag is het echt een gekkenhuis, zo druk als het is. Bij de Dom staat een erg goed brass quintet klassiek muziek te spelen. De muzikanten komen oorspronkelijk uit St. Petersburg. Uiteraard kopen we een CD van ze. Aken wordt voor ons een jaarlijks uitje naar de kerstmarkt met de camper.

Camperplaats Bocholt Textielmuseum
Kosten : gratis
Stroom via automaat € 0,50 per Kw

Bocholt heeft dit jaar voor het eerst sinds jaren ook weer een (kleine) kerstmarkt. Deze is op het plein voor het raadhuis en is gezellig. Wel is er een beetje een wanverhouding tussen de eet- en drinktentjes en de overige producten. Dat wordt overigens wel goedgemaakt door de kerststalletjes die er ook verder overal in de winkelstraten staan en in het mooie overdekte winkelcentrum dat ook helemaal in kerststemming is. Ook hier staan op een paar plaatsen muzikanten kerstliedjes te spelen, maar die zijn wel van een ander niveau dan in Aken. Voor de kinderen is er een speciaal ingericht gedeelte van de kerstmarkt waar ze van alles zelf kunnen doen. Leuk om een dagje naar toe te gaan.

Camperplaats GentBrugge Driebeekstraat ( bij de sporthal)
Kosten : gratis
Voorzieningen: cassette en afvalwater lozen

Gent zijn we begin november nog geweest en toen hoorden we dat er ook een kerstmarkt zou komen. Je vindt dit bijna nergens terug in de informatie over kerstmarkten. Hij is niet zo groot en is op de grote plein tussen de St. Bavo en het Belfort. Op het plein aan de andere kant van het Belfort is een grote schaatsbaan gemaakt die druk wordt bezocht. Gent is een heerlijke stad om rond te dwalen en zeker ook in de kersttijd de moeite van een bezoek waard. In de St. michielskerk is een tentoonstelling van kerststallen vanuit de hele wereld die erg leuk was om naar toe te gaan. Een groot verschil met de Duitse kerstmarkten is dat je hier geen braadworsten en nauwelijks Gluhwein tegenkomt. Wel kun je op de kerstmarkt een glas champagne drinken en oesters eten. De vorige keer hebben wij in een van de winkelstraten een geweldig kaaswinkeltje ontdekt. Het “Kaasmekka”. We gaan dus daar even goed inslaan voor de komende feestdagen...........mmmmmmmmmmm. We merken dat Gent nog niet is opgenomen in de vaste kerstmarkten routes van collega camperaars want we staan van donderdag tot en met zaterdag maar met een andere camper op de camperplaats. In de camper is het er niet minder gezellig door.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie