Paasweekend Gent


Camperplaats Amival
Gent-St. Amandsberg
Scheeplosserstraat

Als we op vrijdagmorgen om kwart over acht vertrekken hebben we nog de gedachte dat we naar Brugge gaan. Het is tot Antwerpen rustig op de weg, maar daar komen we in wat file terecht. Het blijft redelijk rijden en naar Antwerpen gaat het richting Gent weer prima. Maar toen wij Gent net gepasseerd waren was het helemaal mis. Het stond allemaal muurvast. De eerste mogelijkheid die wij hadden zijn we er direct afgegaan en zijn toen via de binnenwegen over Tongerloo naar Brugge gegaan. Toen wij daar eindelijk tegen de middag aankwamen, bleek de camperplaats aan het Bargeplein helemaal opgebroken te zijn en men was bezig aan een nieuwe camperplaats naast de grote busparkeerplaats. Helaas, die was nog niet in gebruik en we konden kiezen voor de busparkeerplaats voor € 25,- per 24 uur of weggaan. De plaatsen naast het kanaal waren namelijk allemaal vol en het was er ook niet echt plezierig. Weggaan dus maar en naar Aalter waar volgens de Bordatlas ook een camperplaats is. Daar aangekomen bleek die ergens in een industrieterrein te zijn en stonden er gewone auto’s geparkeerd. Weinig aantrekkelijk daar. Verder maar weer.

Op campersite had ik gelezen dat er bij Gent een nieuwe camperplaats is bijgekomen waarvan de gegevens had geprint en gelukkig ook meegenomen. De GPS dus maar even ingesteld op het adres van de nieuwe camperplaats en rijden maar weer.

De camperplaats is naast de watertoren en je komt er via een verharde weg die daar langs loopt. Het terrein is behoorlijk groot en je staat op gras. De eigenaren zijn buitengewoon vriendelijk en kwamen ons direct begroeten. Op het terrein staat een soort clubhuis/kantine van AMIVAL, dat is een organisatie voor minder validen en daar kun je ook wat drinken en in de weekenden een hapje eten. Dat laatste moet je wel even doorgeven ’s morgens, dan kan de kok er rekening mee houden. Voor kinderen zijn er ook allerlei voorzieningen en er is een schitterende jeux de boules baan aangelegd.

Toen we stonden, zijn we naar het centrum gegaan. Vlak bij is een bushalte die je naar de Dampoort brengt. Vandaar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum. Het weer was heerlijk zonnig en Gent is een heerlijke stad om in rond te dwalen. Wat we nog niet eerder gedaan hadden was een boottocht maken over de Leie en de andere kanalen van Gent. Met dit mooie weer hebben we dat nu dus wel gedaan en hadden het geluk dat de schipper een man met veel humor was die de rondvaart tot een buitengewone belevenis maakte. We zullen nog vaak aan hem terugdenken als we volgende keren langs al die oude panden lopen.Toen we terugkwamen was het een stuk drukker op de camperplaats en stonden we er met 9 campers. Waarvan 3 Nederlanders.

Zaterdag was het weer wel droog maar duidelijk wat minder. Inmiddels hadden wij ook met onze Nederlandse buren uit Brabant kennis gemaakt en afgesproken dat wij ’s avonds in het clubhuis zouden eten. Zij gingen op de fiets en wij met de bus naar de stad. We hebben de dag gebruikt om een wijk waar veel uit de middeleeuwen stammende huizen staan eens goed te gaan bekijken. Dat leverde uiteraard weer heel veel schitterende foto’s op. Wat ik hoopte gebeurde…………. Op het pleintje bij de vleeshal stond de marktkraam van de Provencaalse etenswaren. De eerste keer dat wij er waren hebben wij daar worstjes gekocht met Roquefort er in die heeeeeeeeeel erg lekker waren. De vorige keer met de kerstmarkt stond hij er helaas niet, maar nu dus wel. Gelijk maar een paar ingeslagen en toen nog door naar het Kaasmekka om een paar trappe kaasje te kopen. Die kun je ook alleen maar daar kopen omdat de eigenaar ze zelf gaat halen in Bretagne. Ons weekend kan niet meer stuk.

Teruggekomen gaan we een drankje drinken in het clubhuis en komen aan de praat met de Belgische camperaars die er zijn. Leuke mensen die betrokken zijn bij de Belgische campersite en camperchat. Er gaat een leuk receptenboek rond van een van de mensen die allerlei recepten die goed in de camper te maken zijn heeft verzameld ( ze staan ook op www.campersite.be en ook het fotoboek van Tongeren van Marian gaat rond en heeft veel bewondering. Het wordt steeds voller en we komen tot de ontdekking dat zowel de kok als nog een van de vaste rolstoelbezoekers jarig is. Het wordt een heel feest waar wij in vallen die zaterdag.

Onze buren zijn er inmiddels ook en de Vlaamse friet met stoofvlees komt op tafel. Prima klaargemaakt en men komt ons meerdere keren vragen of wij nog frieten er bij willen hebben. Wat een service daar !

De avond wordt een groot feest met een lekker glas wijn en dansen. Er wordt daar rosebier uit de tap geschonken wat vooral door de dames daar erg lekker wordt gevonden. Onze buurvrouw is geen bierdrinkster, maar dit vindt zij heel lekker en ze gaat dan ook behoorlijk door. Dat zal zij dan ook morgen merken…..

Zondagmorgen gaan wij op onze fietsjes naar het dorpje even verder waar een grote bedevaartskerk staat en een aantal grotkapellen die gewijd zijn aan Bernadette van Lourdes. De Paasmis is net afgelopen en we kunnen de kerk ook nog even van binnen bekijken. In de middag moeten wij weer terug naar huis, want tweede paasdag zijn er allerlei andere verplichtingen .

Deze camperplaats is een plek waar wij zeker met regelmaat zullen terugkomen en het initiatief om zo samen met minder validen dit te doen is heel plezierig voor alle betrokkenen. Het is nog in opbouw, maar er zijn veel plannen en die zullen vast en zeker gaan lukken daar.


Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie