Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9

Gastenboek

Foto's


Roemenië 2009 week 1
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie

Dinsdag 21 april
Route: van Rotterdam naar Quedlinburg
Vandaag gereden Km 535
GPS: N 51° 47'34" O 11°08'53"
Adres: An den Fischteichen
Kosten : gratis camperplaats

Vandaag beginnen we aan onze voorjaarsreis 2009. Het is de bedoeling dat we via Duitsland ( de Harz) naar vrienden in Tsjechië gaan en vandaar door naar Wenen voor een paar dagen. Dan door Hongarije naar Roemenië waar we dan een rondreis door het land gaan maken van ongeveer twee maanden en we zijn van plan op de terugreis ook nog even een paar dagen Budapest
(Hongarije) te bezoeken.

We vertrekken om kwart over zeven ’s morgens met de naïeve gedachte dat we dan wel voor de drukte uit rond acht uur Utrecht gepasseerd kunnen zijn. Dat soort domme dingen ga je denken als je uit het arbeidsproces bent. De werkelijkheid is, dat de weg vanaf Rotterdam tot Woerden zo ongeveer vol staat en dat je tussen Utrecht en Amersfoort ook nauwelijks vooruitkomt. Maar daarna gaat het helemaal goed. Bij Apeldoorn maken we een stop om lekker te ontbijten ( hadden we zo vroeg nog niet gedaan!) en dan weer door. Onderweg nog een keer stoppen voor de koffie en de lunch en dan zijn we om even over drie in Quedlinburg, onze bestemming voor deze dag. Het weer is super en we gaan dan ook snel aan de wandel richting altstad. Quedlinburg is een schitterend oud stadje in het vm. Oostduitse deel van de Harz en heeft heel veel mooi gerestaureerde vakwerkhuizen. Op de markt drinken we een glaasje sekt op het begin van een ( hopelijk) mooie camperreis.

Woensdag 22 april
Route: Quedlinburg
GPS: N 51°47'14" O 11°08'03"
Adres:
Kosten : € 3,-
We blijven nog een dagje in Quedlinburg, maar verkassen wel naar de camperplaats aan de voet van de burcht. Die ligt wat mooier en er zijn meer voorzieningen voor de camper. Voor we vertrekken eerst even naar de supermarkt om eten voor vanavond en morgen te kopen en dan vertrekken we richting burcht. Als we weer staan, gaan we naar boven lopen naar de burcht. De torens staan in de steigers dus is hij minder mooi om te zien dan een paar jaar geleden toen wij hier waren. We lopen daarna door naar het centrum waar vandaag markt is en drinken op een zeer zonnig terras een frisdrankje.  Het is vandaag wat winderiger en in de middag lijkt het wat te betrekken. We gaan daarom maar een toertje maken met de plaatselijke Bimmelbahn. Dat is altijd weer leuk om een stadje te bekijken. Als we weer terug zijn bij de camper klaart het weer helemaal op en zitten we weer lekker in de zon.
Vrijdag 24 april , Dresden
Het is vandaag aanzienlijk mooier weer dan gisteren als we ’s morgens naar buiten kijken. Na het ontbijt moeten we eerst wat boodschappen doen en we vermoedden dat er om de hoek ergens een supermarkt is, want we zien steeds mensen met volle tassen langs komen. Rugtas op de rug en die kant op!
Als we om de hoek komen zien we geen winkels maar in de verte wel een markt. Nog beter, want daar kunnen we in ieder geval verse groenten en zo kopen. Marian ziet er ook nog een heel mooie zwarte leren rugtas voor maar € 10,-, dus dit is weer een geslaagde actie. Terug naar de camper voor de koffie !
Na de lunch gaan we weer naar het centrum om de schitterend gerestaureerde “Frauenkirche” te bezoeken. Eerst met de lift naar boven naar de koepel, en vandaar verder de rondgang en de trappen op lopen naar de uitzicht koepel helemaal bovenin. Je hebt er een prachtig uitzicht over Dresden. Daarna beneden de kerk zelf in. Het is ongelofelijk zoals ze deze kerk gereconstrueerd hebben. Hij is in de tweede wereldoorlog vrijwel geheel verwoest en is heel lang tijdens de DDR periode een ruïne gebleven. In 2005 ( twee weken nadat wij hier voor de eerste keer waren) is hij opnieuw in gebruik genomen.
Na ook nog de Königskirche van binnen bekeken te hebben drinken we een pilsje op het terras bij Zwinger, waar een hele verzameling Griekse vrouwen zit te kwekken en zowaar de pappas ook nog even komt kijken. Tijd om terug te gaan naar ons campertje.

 

Zaterdag 25 april t/m dinsdag 28 april
Route: van Dresden naar Plûznà
Vandaag gereden Km 138
GPS: N 50°28'29" O 14°48'15"
Na het ontbijt eerst weer even servicen en dan rond 10 uur richting Tjechië  waar we op bezoek gaan bij Nederlandse vrienden die in Pluznà wonen. De weg van Dresden naar de Praag is tot waar wij er af moeten bij Usti is helemaal nieuw en op zaterdag heel rustig om te rijden. Dan een stukje door leuke dorpjes en langs mooie wegen binnendoor  om het laatste stuk weer over een tweebaans snelweg te rijden. Het is half èèn als we in Pluznà aankomen. We staan hier vorstelijk voor het huis van onze vrienden en blijven hier waarschijnlijk tot woensdagmorgen. We zijn hier 5 jaar geleden voor het laatst geweest (nog met onze oude camper) en het is fijn om ze weer een paar dagen te ontmoeten.  Zondag gaan we naar Mlada Boleslav en bezoeken daar een heel aardig museum met een allegaartje aan oude dingen en een speciale tentoonstelling van ouderwetse "Mecano", dat hier Merkur heet. Maandag na het ontbijt gaan we met Corrij ( onze gastvrouw)  naar het plaatsje Doksi waar een glasfabriekje is met prachtige dingen. We zijn uiteindelijk in Bohemen en dat is bekend om zijn glaskunst. Vijf jaar geleden zijn wij er ook geweest en hopen nu dat we weer van die mooie glazen kunnen kopen. Het is er gesloten als we aankomen, maar er staat dat we een telefoonnummer kunnen bellen als we wat willen kopen. Dat doen we, en na een half uurtje is het open en kopen we inderdaad een stel heel mooie glazen. Daarna door naar een modern winkelcentrum, lekker met elkaar lunchen, naar de Lidl om boodschappen te doen en nog even lang een handwerkwinkel om te kijken of ze Tsjechische kantklosjes hebben voor de verzameling van Marian. Helaas die zijn er niet maar kunnen wel via internet besteld worden.

Het is inmiddels dinsdag en we gaan met Corrij naar het openluchtmuseum in Ostra. Althans, dat dachten we te doen, want als we er aankomen blijkt het pas 2 mei open te gaan en zijn we dus net een paar dagen te vroeg hier. Dan door naar Praag waar Corrij op internet een adres heeft gevonden waar we Tsjechische kantklosjes kunnen kopen. Het winkeltje is alleen op dinsdag open en dat is het gelukkig net vandaag ( morgen gaan we hier weer weg!). We kopen er twee sets heel mooie heel bijzondere klosjes en dat maakt voor vandaag weer veel goed. Voor we weer terug gaan eerst even wat eten en shoppen in een groot en modern winkelcentrum en op de terugweg nog even langs de MAKRO. Die is hier dus ook te vinden. Vanavond onze laatste avond bij onze vrienden en dan morgen naar Wenen.