Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9

Gastenboek

Foto's

Maandag 1 juni
We zitten in een Hongaars protestants dorp dus is het vandaag hier tweede pinksterdag. 1 Juni is ook nationale kinderdag in Roemenie en dus is het op de school ook feest. Aniko, onze gastvrouw , is hier schooljuf en haar man vertelt ons dat hij ook naar de school gaat om in grote potten boven het houtsvuur een echt Hongaarse maaltijd voor de kinderen te maken. Wij worden uitgenodigd om ook naar de school te komen en daar mee te feesten. Een uitnodiging die we uiteraard niet afslaan. De school is niet ver lopen een de kinderen gaan net naar binnen als we aankomen. De potten hangen lekker boven het vuur te pruttelen. Binnen krijgen de kinderen van de vrouwelijke dominee een enorm verhaal te horen waar in onze beleving geen eind aan komt. De kinderen zijn het blijkbaar gewend, want ze blijven netjes luisteren. Daarna is het eten geblazen. Wij krijgen ook een bordje en eten lekker mee. De dominee is naast ons komen zitten en spreekt goed Engels.  Gelukkig maar, want Hongaars wil bij ons niet zo erg. Het is een erg leuke en heel bijzondere dag geworden bij ons die besloten wordt met een drankje dat onze gastvrouw en gastheer bij ons komen drinken.

 

Dinsdag 2 juni
Route: van Zabala naar Darmanesti
Vandaag gereden Km 105
GPS: N 46°24'05" O 26°28'57"
Adres: Camperland camping
Kosten : € 15 p.n alle voorzieningen

Vandaag door naar Darmanesti naar “Camperland  Camping”.  We nemen afscheid in Zabala en gaan via een binnenweg naar Targu Secuiesc waar een groot plein is waar 72 straatjes op uitkomen. Aan het plein is ook het historisch museum waar diverse gildekamers zijn en een heel bijzondere collectie met meer dan 200 in Transsylvaans Hongaarse  klederdracht gestoken poppen. De poppen zijn allemaal gemaakt door schoolkinderen voor een wedstrijd in 1970 en daarna hier permanent  in de collectie opgenomen. Marian heeft er een aantal mooie foto’s van kunnen nemen. Na een kopje heel goede cappuccino op een heel modern terras rijden we door om via Onesti  in Darmanesti te komen. Hier worden we heel hartelijk ontvangen door Julia en later op de middag komt Nicolai ons ook welkom heten. We horen van Julia dat Hans pech heeft met zijn auto en nog vast zit in Passau. Morgen maar even bellen.

 

Woensdag 3 juni
Een rustdag vandaag. Even telefonisch contact met Hans en horen ook dat Ed en Marga ( onze bijna buren in Rotterdam) morgen ook weer terugkomen hier. Dat is mooi want dan kunnen we in ieder geval Marian haar verjaardag een beetje vieren.

Donderdag 4 juni
Marian is jarig !
Gisteravond  om 12 uur zijn we samen al begonnen met vieren met een cadeautje en een glaasje en na het ontbijt gaan we door met de cadeau’s.  Onze dochters bellen al vroeg en ook Hans belt vanuit  Hongarije waar ze inmiddels zijn beland. Door de dag heen wordt Marian gebeld door diverse vriendinnen en in de middag komen  Joop & Corrie en Geert & Fennie ook binnen rijden. Een uurtje later komen Ed en Marga ook en we hebben dus in de avond samen met iedereen een leuke avond

Vrijdag 5 juni
We gaan met Joop en Corrie naar Comanesti. Dat is het kleine stadje dat 5 m verder ligt en waar volgens het boekje een leuke markt is. Het is wel even zoeken , maar we vinden hem uiteindelijk . De groenten en fruit zijn er vers en mooi en we kopen er dus van alles. Achter de markt zien we een houten kerk waar we naar toe gaan. Ze zijn hem helemaal aan het restaureren van binnen en er staat een soort bouwschutting om heen. Een jongen die er waarschijnlijk werkt roept ons binnen en we mogen de kerk helemaal bezichtigen. Onder is een kapel in gebruik en boven zijn ze alles aan het opbouwen . Schitterend houtsnijwerk dat wordt uitgevoerd door vakmensen die uit de Maramures komen begrijp ik. ’s Avonds gaan we uit eten met Joop  & Corrie in Casa Georgia een heel goed restaurant dat vlakbij de camping is. Een prima Roemeense schotel met een lekker wijntje. Grote coupe ijs toe en dan nog koffie. Het is weer helemaal super en de kosten?................bijna niets!
Als we terugkomen op de camping zijn Hans en Anneke  inmiddels ook gearriveerd. We zagen ze onder het eten al langs rijden.

zaterdag 6 juni en zondag 7 juni
We  maken er rustige dagen van. Kletsen lekker bij met Hans en Anneke, drinken een lekker glaasje met de mensen die er inmiddels zijn bijgekomen en Nicolai heeft een van onze gasflessen laten vullen en heeft ook een verdeelregelaar in de gaskast gemaakt. Hoef ik niet meer op de meest onmogelijke momenten een fles om te schakelen. Op de camping wordt het wat drukker met mensen die ook voor het driedaagse evenement komen. Iedere dag rond half zes is er happy hour op het terras en worden de nieuw aangekomen mensen bijgepraat onder het genot van een lekker glaasje wijn of palinka. Maandag moeten de laatste binnenkomen en kan het feest beginnen!.

Roemenië 2009 week 7
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie