Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9


Gastenboek

Foto's
Maandag 15 juni
Route: van Zsana naar Aggsbach Markt
Vandaag gereden Km 503
GPS: N 48°17'53" O 15°24'17"
Adres: Camperplaats Aggsbach
Kosten : € 7,-
Redelijk vroeg weer weg want we willen vandaag een stukje in Oostenrijk zijn. De snelweg van Szeged naar de Oostenrijkse grens via Budapest  is heel goed. Zeker nu ook het stuk rond Budapest  klaar is. Je hoeft dus niet meer door de stad en dat scheelt een heleboel tijd. Even bij de grens  een vignet kopen en het laatste Hongaarse geld wisselen en dan weer door. We zijn van plan op de hoogte van Melk  af te slaan naar Maria Laach, waar een camperplaats is. Het blijkt behoorlijk hoog in de bergen te zijn bij een berghut die op maandag gesloten is. Het uitzicht is er schitterend, maar we ( ik vooral…) besluiten toch maar naar beneden te gaan en een plaats te zoeken in Aggsbach Markt. Daar staan we op een camperplaats direct langs de Donau  en daar is ook een klein restaurantje bij de camperplaats waar we wat kunnen eten.  We hebben na zo’,n 500 km namelijk geen zin meer om nog te gaan koken. De camperplaats daar is er een om te onthouden. Prima voorzieningen en er kunnen zo’n 20 campers staan.
Dinsdag 16 juni
Route: van Aggsbach Markt naar Passau
Vandaag gereden Km 217
GPS: N 48°36'21" O 13°20'47"
Adres: Dreifluschencamping
Kosten : € 20
Vrijdag 19 juni
Route: van Würzburg naar Goch
Vandaag gereden Km 419
GPS: N 51°40"33" O 6°10'7"
Adres: Camperplaats Friedensplatz
Kosten : € 3,-
Zaterdag 20 juni
Route: van Goch naar Rotterdam ( huis)

Woensdag 17 en donderdag 18 juni
Route: van Passau naar Würzburg
Vandaag gereden Km 315
GPS: N 49°46'47" O 9°55'44"
Adres: Kanoclub Würzburg
Kosten : € 10

Door naar Passau  in Duitsland. Onderweg krijgen we een stevige bui te verwerken, maar net voor de grens begint de zon weer te schijnen. Er is in Passau een nieuwe camperplaats  die als je richting centrum gaat heel goed is aangegeven.  Er is zo te zien wel plaats voor zo’n 75 campers, maar het is er nog wel wat kaal. Het centrum is op de fiets in 10 minuten bereikbaar en we gaan dus die middag lekker Passau in. Er is veel veranderd sinds wij er 15 jaar geleden voor het laatst waren. Een moderne stad met mooie voetgangerszones en mooie winkels.  Ook de altstadt  is vrijwel autovrij gemaakt en dus is het er heerlijk shoppen. Als we terugkomen op de camperplaats heb ik er toch geen echt lekker gevoel bij om hier te blijven. We besluiten dus om door te rijden naar Irring ( is vlak bij Passau) waar we vroeger al met onze meiden op de camping stonden. De camping is nog steeds van Josef Pischinger, maar is wel een stuk groter geworden.  Het restaurant en het hoofdgebouw zijn nog net zo als toen wij er in 1985 voor het eerst kwamen. Ik herken Josef direct als hij langs komt lopen en we maken even een praatje met hem. Het is hier pure nostalgie voor ons. We overnachten hier vroeger altijd met onze meiden als we met de auto naar en van Griekenland kwamen.  We gaan maar eens eten in het restaurant  om te zien of het eten nog net zo lekker is als wij in onze gedachten hebben vastgezet over vroeger.

Normaal rijden we Würzburg altijd voorbij, maar nu hebben we besloten om de stad maar eens te gaan bekijken. In de Reisemobil Bordatlas hebben we drie mogelijkheden gezien en we hebben gekozen voor  de minicamping bij de kanoclub. Die hebben 7 camperplaatsen daar langs de Main. Bij de receptie kun je ook verse broodjes voor de volgende dag bestellen en de tramhalte is aan de weg voor de camping. De plaatsen zijn uitstekend. Echt een plek om iedereen die deze kant op gaat aan te bevelen. We gaan eerst maar eens de stad verkennen. Würzburg heeft een mooi oude binnenstad met een grote Domkerk. Gezellige winkelstraten met veel terrasjes waar het in het zonnetje goed toeven is. We komen zo prima de middag door en zijn redelijk versleten als we weer bij de camper terug zijn.

Boven de stad uit troont de Mariënburg. Je zie hem al van ver. Op donderdagmorgen staat hij op ons lijstje om te bezoeken. Het is een lange en vermoeiende klim naar boven, maar het is de moeite waard. Het uitzicht is schitterend en het complex zelf is ook erg mooi van binnen. Er worden dus weer tientallen foto’s gemaakt om het beeld voor de toekomst vast te houden. We gaan koffie drinken op het terras bij de burcht, maar dat is geen succes. De koffieautomaat is uit het jaar nul en er komt iets uit wat wel bruin is , maar niet erg naar koffie smaakt. Niet doen dus als je daar bent. De wandeling naar beneden is natuurlijk veel makkelijker en het is nog veel te vroeg voor de lunch. We gaan dus de stad verder exploreren en komen tot de ontdekking dat Würzburg een heel groot en mooi centrum heeft met veel winkelstraten.  De lunch doen we op de markt op een zonnig terras waar we een frisse salade bestellen. Dat is hier in Duitsland toch iets anders dan in Nederland. Het formaat is ongeveer het dubbele en de prijs de helft. Een aanpassing die ons buitengewoon plezierig overkomt.

Vandaag de laatst route naar Goch voor we morgen naar huis gaan. Dit is bijna een traditie aan het worden als we door Duitsland komen. De camperplaats is er geweldig en we kunnen er bij de Aldi en Lidl nog even wat drank inslaan voor de komende tijd. Dat is in Nederland niet mogelijk. ’s Avonds gaan we eten in het  Heidestubchen om de hoek bij de camperplaats. Volgens mij draaien die bijna helemaal op de bezoekers van de camperplaats. Ze zitten er of ze komen er eten halen

Naar huis !  Maar eerst nog even langs bij Fransman in Gennep om de gasflessen allemaal weer bij te laten vullen. Voor onze volgende reis naar Bretagne over een paar weken hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.

 

We zijn precies twee maanden weggeweest en was is een mooie reis. Hongarije zullen we in de toekomst zeker nog eens verder gaan bezoeken en ook Roemenie is nog niet van ons af. We zijn nu niet in het noorden geweest bij de mooie kloosters die daar zijn. Maar als over een paar jaar ook daar de wegen zijn opgeknapt, dan is dat zeker een nieuw reisdoel voor ons.


Roemenië 2009 week 9
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie