2006

Weekend Xanten en Rees
7, 8 en 9 juli 2006


Xanten :  Camperplaats nog niet gereed
Rees    :  Camperplaats Ebentalstr.
GPS     : 6° 23 ‘ 25” E / 51° 45’54 “ N
Sanizuil

We gaan vrijdagmorgen lekker vroeg weg naar Xanten. Het is heerlijk rustig op de weg en kunnen dus goed doorrijden. Na een koffiepauze onderweg komen we rond een uur of 11 aan in Xanten. De camperplaats zou volgens de brochure “Reisemobil am Niederrhein” dit voorjaar klaar moeten zijn, maar als wij er aankomen zien we een mooi groot terrein waar het gaat gebeuren maar klaar is het zeker niet. We besluiten daar niet te blijven en zetten de camper op een van de gewone parkeerplaatsen in het stadje en gaan te voet verder. Volgens de VVV mag je op alle parkeerplaatsen in het centrum je camper zetten en daar overnachten zo lang de camperplaats nog niet klaar is !

Xanten is een heel oud stadje dat al bestond in de tijd van de Romeinen. Er zijn ook dan ook diverse opgravingen te bezoeken. Wij concentreren ons op het oude centrum waar veel mooie oude huizen te vinden zijn, mooie stadspoorten en een Dom kerk die, volgens de gegevens de grootste is tussen Keulen en het Noordzeestrand. De kerk is niet alleen van buiten erg imposant maar ook van binnen zeer de moeite waard om te bezoeken. Op een terras in het centrum zorgen wij tussen de middag even voor de inwendige mens met een heerlijke en vooral zeer royale salade.

We besluiten om niet in Xanten te blijven en gaan door naar Rees. Dat ligt aan de andere kant van de Rijn niet zover daar vandaan.
De camperplaats daar is niet zo groot (maximaal 20 wagens), maar wel heel gezellig en heeft goede voorzieningen. Kosten zijn € 2,50 per nacht. Er staan diverse Nederlanders en we hebben zeer veel bekijks met onze nieuwe rode camper. In de omgeving is het heerlijk fietsen, wat wij dus ook op zaterdag lekker doen. Zondagmorgen komt er nog een stel Nederlanders die direct op ons afkomen om een praatje te maken en de camper te bewonderen.
Het blijkt dat wij ze al eerder in Goch hebben ontmoet en toen over onze Griekse reizen verteld hebben. Als gevolg daarvan zijn zij in 2005 ook via Venetie naar Griekenland geweest en hebben het daar prima naar het zin gehad. Leuk om te horen !.  Zondagmiddag gaan we weer naar huis want er moet (helaas) maandag wel weer gewerkt worden. Leuke plek daar in Rees. Beslist de moeite waard om nog eens naar terug te gaan.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie