Zwarte Woud 2
º
Foto's
Zwarte Woud
d

Vrijdag 26 september 2008
Route: van thuis naar Bacharach am Rhein
Vandaag gereden Km 412
GPS: N 50º03'24" O 7º 46'14"
Kosten : € 7,-
Zaterdag 27 september
Route: van Bacharach naar Mosbach
Vandaag gereden Km 183
GPS: N 49º 21' 9" O 9º 8'29"
Adres:
Kosten : camperplaats gratis
Zondag 28 september
Route: van Mosbach naar Calw
Vandaag gereden Km 205
GPS: N 48º 42'18" O 8º 44'13"
Adres:
Kosten : camperplaats gratis

We vertrekken zo rond half tien voor een tripje van een dag of 10 richting Zwarte Woud. Het is lekker weer om te rijden en we zijn van plan om ergens langs de Rijn een overnachtingsplek te zoeken. De GPS staat ingesteld op St.Goar maar als we op dat punt zijn aangekomen, is het een verlaten landweggetrje met alleen maar een paar boerderijen. Ook als we het adres dat in de Bordatlas staat invoeren komen we op hetzelfde punt uit. Duidelijk een fout in de Bordatlas dus. We rijden maar door langs de Rijn en gaan naar Bacharach waar we rond een uur of vijf aankomen. Het staat al goed vol en we kunnen nog maar net een plaatsje vinden. Betalen moet je er in het restaurant van de camping die er vlak naast ligt. We gaan gelijk ook maar even aan de wandel in het stadje. Zo te zien is het vroeger helemaal ommuurd geweest en er staan nog aardige stukken van de oude stadsmuur overeind met een aantal torens. Het ziet er allemaal heel vriendelijk. We zijn overigens wel benieuwd naar het verkeerslawaai vannacht. Links en rechts van de Rijn is een spoorbaan en vlak langs de camperplaats loopt de weg.
Als we terugkomen zijn we de camper staan van Willem en Dickie die net terugkomen uit Griekenland en de kaart nog voor het raam hebben staan. Naast hun staat de wagen van Bert en Lies, dus het reisbegeleiders team van de Griekenlandreis is compleet aanwezig. Dat wordt dus een gezellige avond met weer veel bijpraten over onze reizen dit jaar en hun reis naar Griekenland. Morgen gaan zij door naar Nederland en wij weer verder.

 

Na het ontbijt gaan we zo rond een uur of tien weer rijden. We hebben gisteravond in de Bordatlas gekeken en in de folders van de Duitse vakwerkroutes en zagen dat de meest zuidelijke vakwerkroute begint in Mosbach. Dat ligt niet zo ver van Heilbron en dat gaat onze bestemming voor vandaag worden. De camperplaats is naast de brandweerkazerne en ligt tegen het stadscentrum aan. Ook hier is het behoorlijk vol, maar er is nog wel plaats voor ons. Om in het centrum te komen moet je door een tunnel onder het spoor door. Het weer is nog heel mooi en na een wandeling door Mosbach is het tijd om op het terras van een ( hoe kan het ook anders!) Grieks restaurant een lekker glaasje retsina te drinken.
Als we rond elf uur weer verder gaan, rijden we grote strukken langs de Neckar. Een mooie weg die op zondag helemaal niet zo druk is. We komen een uurtje later in Eppingen, waar een splinternieuwe camperplaats is voor zo'n 30 campers. Goede serviceplaats met een sanizuil waar je wel voor alles een euro in moet stoppen. Je loopt vanaf de camperplaats direct het plaatsje in dat vol staat met schitterende vakwerkhuizen. Heel leuk om even rond te lopen. Het is daar op zondag wel onmogelijk om ergens een broodje te gaan eten, dus dat doen we dan maar in de camper. Ook heel lekker en zeker veel goedkoper. Omdat het nog erg vroeg in de middag is en er verder niet veel te doen is besluiten we om nog even door te rijden naar Calw. Dat is zo ongeveer waar het Zwarte oud begint, en ligt ook op de vakwerkroute. De camperplaats is bij het oude station even buiten het stadje en is een beetje groezelig. Er is wel een heel goede serviceplaats. Voor het eten maken we nog even een korte wandeling door Calw en zien dat het een erg mooi oud cenrum heeft. dat gaan we morgenochtend maar eens verder bekijken.
Na het ontbijt dus weer in de benen en wandelen naar het centrum van Calw. Het is een mooie zonnige herfstdag en dat levert weer schitterende plaatjes op die in de fotogalerij te zien zijn. We drinken koffie in een erg leuk tentje en komen al wandelend tot de ontdekking dat het toch veel groter is dan we dachten. Een plaatsje dat je niet moet overslaan als je in deze buurt bent.
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie