Zaterdag 23 februari
Route: van Rotterdam naar Gemünd
Vandaag gereden Km 274
GPS: N 50°34'42" O 06°29'28"
Adres: Pfarrer Kneipp Strasse
Kosten : € 7,- p.n.
Weekendje Gemünd in de Eifel















We hebben een drukke week achter de rug, en zijn van plan een heerlijk rustig weekendje in de Eifel door te brengen. Via internet , www.womo-nationalpark-eifel.eu , hebben we informatie gekregen over een vorig jaar geopende camperplaats in Gemünd in de Eifel. We gaan na het ontbijt op weg en zijn er,na onderweg de tijd genomen te hebben voor koffie, om een uur of twee. Het is aardig druk op de camperplaats voor de tijd van het jaar. De plaatsen zijn royaal en er is voor alle wagens stroom en zelfs een aansluiting voor TV. De bakker komt er iedere morgen om half negen met heerlijke verse broodjes.
Als we gelunchd hebben gaan we eerst maar even het dorp verkennen. Als we het dorp inkomen is daar direct de VVV waar je veel informatie over de Eifel en alle wandel- en fietsroutes kan krijgen. Gemünd is een niet zo groot maar wel vriendelijk dorp je met een lange winkelstraat waar je vrijwel alles kan vinden. Helaas is op zaterdagmiddag alles gesloten op de lokale restaurants en ijswinkel na. Het is heerlijk zonnig weer en we gaan terug naar de camper om de rest van de middag lekker met een boek en een glas wijn in het zonnetje te zitten.

Zondag 24 februari
Na een vorstelijk ontbijt met verse croissants en een kop koffie, trekken wij onze wandelschoenen aan en gaan aan de wandel. Het is nog wat bewolkt, maar dat kan de pret niet drukken. Direct achter de camperplaats start een wandelpad dat vrijwel direct begint te stijgen. Het wordt een stevige wandeling van een paar kilometer de berg op. Onderweg maakt Marian een hele serie natuurfoto's die uiteraard ook op deze site voor een deel hun plek gaan krijgen. Boven gekomen is er een uitzichttoren vanwaar je een schitterende kijk op de omgeving hebt. Inmiddels is de zon ook weer gaan schijnen en dat maakt het allemaal nog mooier natuurlijk. De afdaling aan de andere kant van de berg terug naar Gemünd, is minstens zo inspannend. Je moet voortdurend kijken waar je je voeten zet, want het gaat soms zeer stijl naar beneden. Terug gekomen bij de camper is het heerlijk zonnig, dus snel de stoelen naar buiten en zitten..........

In de loop van de middag gaan we nog even naar het dorp om naar de rommelmarkt te kijken die er is en gaan dan even een goed glas Riesling drinken op het terras van het Kürhaus restaurant. De zon houdt het al goed vol zo vroeg in het jaar en we kunnen nog een behoorlijke tijd buiten bij de camper zitten. Een groot deel van de campers gaat zo tegen de avond of in de avond weer weg. Wij blijven vannacht nog hier en gaan morgen na het ontbijt weer terug richting huis.

Het was een relaxed weekend op een camperplaats die zeker is aan te bevelen. Wij gaan er zeker naar terug in ieder geval.


Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie